Mijn computer

lijn
HCC

De Hobby Computer Club, afgekort de HCC, is een landelijke vereniging van computergebruikers die onderverdeeld is in regionale afdelingen. Daarnaast zijn er landelijke gebruikersgroepen van personen die een bepaalde interesse op computergebied delen.

Er waren toen  ruim 74000 leden die 11x per jaar het blad Computer Totaal ontvingen. Leden konden voordelig het internet op via NL-net. Elk jaar organiseerden ze thema dagen en  de HCC dagen in de Jaarbeurs ( in Utrecht) waren voor vele computerliefhebbers een begrip. 

Vanaf 1998 tot april 2020 was ik webmaster van HCC regio Twente.
In het begin maakt ik de website met Windows kladblok, vervolgens met Frontpage (in die tijd de HTML editor van Microsoft). Inmiddels gebruik ik Adobe Dreamweaver. Ik heb me van het begin af op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen op het gebied van webdesign.
Om persoonlijke redenen heb ik mijn HCC lidmaatschap per 31 december 2020 beƫindigd.

foto
foto bestuurs- en kernleden in 2000.
foto
foto gemaakt tijdens de afdelingsbijeenkomst dd. 8 februari 1997
Digitale camera de Kodak DC 20
lijn
Mijn 1ste PC (1995)
Merk Switch
Processor Pentium 75
Geheugen 16 MB
Harde schijf Samsung 560 Mb
Harde schijf Samsung 1,27 Gb
Videokaart Diamond Stealth 3D 3400
Geluidskaart SoundBlaster AWE 32 PnP
CD-Rom Philips 5-speed
Printer HP 850C
Modem Dynalink 1428 VQE
Extra Speakers 85W
OS Windows 95
pc
Helaas is er geen foto van mijn allereeste pc, maar hierboven mijn 2e en laatste PC die ik gekocht heb (1997).
Daarna geen pc meer gekocht. Eerst de 2e zelf een upgrade gegeven met een ander moederbord, processor, videokaart en geheugen. Daarna zelf een compleet nieuwe pc in elkaar gezet met onderdelen die ik online gekocht heb zoals behuizing, voeding, moederbord en alles wat er nog verder nodig is.
lijn
ICT nieuws
Om op de hoogte te blijven van al het nieuws op ICT gebied volg ik een aantal belangrijke informatieve computer gerelateerde websites.
Tweakersnet
Hardware.info
Security.nl
lijn