Hobby's

lijn
Lezen

Het lezen van boeken en tijdschriften is al sinds ik lezen geleerd heb een verslaving geworden. Ik lees alleen maar wat ik mooi vind en het zijn meestal geen boeken die aan de voor literatuur geldende normen voldoen. Of men vind gewoon dat deze boeken niet onder literatuur horen te vallen. Mij maakt het niet uit, een boek moet goed geschreven zijn en meteen vanaf de eerste regels boeien. Mijn voorkeur gaat uit naar Science Fiction, Fantasy, thrillers enz.

Op dit moment (1998) is mijn favoriete SF schrijver Robert Jordan. Zijn Fantasy - serie "Het rad des Tijds" is één van de betere in dit genre. Na het lezen van het eerste deel van de serie in het Nederlands kon ik niet wachten voor de volgende deel verscheen. In de boekwinkel zag ik dat de Engelstalige uitgaven al bij deel 6 waren. gevolg is dat ik prompt alle delen ging kopen in Engelse paperback uitvoering. De Nederlandse vertaling heb ik gewoon in groot formaat.
Liefhebbers van Tolkien-achtige Fantasy boeken kan ik deze serie alleen maar aanbevelen.

Andere goede Fantasy-schrijvers zijn David Eddings met o.a. de Belgarion-serie en de Tamuli-trilogie.

Voor wat thrillers betreft zijn mijn favoriete schrijvers: Larry Bond, Tom Clancy, Clive Cussler, Dick Francis, Ludlum, Stephen King, Dean Koontz. Ik ga hier geen lijst geven van boeken die bij mij in de boekenkast staan omdat het anders teveel plaats in beslag neemt.

Reisverhalen vind ik ook mooi om te lezen. Als fietsliefhebber lees ik graag de boeken van Frank van Rijn. Hij fiets over de hele wereld en kan er boeiend en smaakvol over schrijven. Ook zijn er vaak van hem bijdragen te vinden in de tijdschriften "Fiets" en "Op Pad". Ik heb van hem dan ook de volgende boeken in de boekenkast:

  • Op de fiets door Sahara en Sahel
  • De knipoog van het Nijlpaard
  • Pelgrims en Pepers
  • Vijfentwintig jaar later
  • Duizend en één redenen om terug te gaan
  • De rode kangoeroe

Op mijn eerste website had ik nog een stuk over muziek. Inmiddels is die informatie niet meer relevant en gedateerd en daarom ook niet meer in deze renovatie meegenomen.

lijn